Πίστες Χιονοδρομικού

ΣΥΝΟΛΟ ΠΙΣΤΩΝ Χ.Κ. ΦΑΛΑΚΡΟΥ: 20
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΜΗΚΟΣ ΠΙΣΤΩΝ: 20χλμ.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΖΟΝ: Από τέλη Δεκεμβρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου

Αναβατήρες – πίστες
Υπάρχουν συνολικά εννέα αναβατήρες: ένας τετραθέσιος αποσυμπλεκόμενος, ένας διθέσιος, τέσσερις συρόμενοι και τρία baby lifts .

Οι πίστες έχουν ως εξής:

Πίστα Ίσιδα: Πίστα αρχαρίων, με μήκος 230μ.

Πίστα Καλλιρρόη: Πίστα αρχαρίων δίπλα στην Ίσιδα, με μήκος 160μ.

Πίστα Ηδωνός 1: Πολύ καλή κόκκινη πίστα, μήκους 1.000μ., στα δεξιά του ομώνυμου συρόμενου αναβατήρα που οι ντόπιοι αποκαλούν «παππού».

Πίστα Ηδωνός 2: Παρόμοια με την προηγούμενη, αλλά στα αριστερά του ομώνυμου συρόμενου αναβατήρα.

Πίστα Ηδωνός 3 (δυτική): Ακολουθεί πορεία ανοιχτή προς τα αριστερά του «παππού» στο μεγαλύτερο μέρος της. Είναι κόκκινη, έχει μήκος 1.300μ. και καταλήγει στο πάρκινγκ του χιονοδρομικού.

Πίστα Ηδωνός 4 (βορινή): Κατεβαίνοντας από τον «παππού» ακολουθείς δεξιά ανοιχτή πορεία που, αφού κάνει τη δική της τροχιά, καταλήγει στο μέσον της.

Πίστας Ηδωνός 1: Έχει μήκος 1.400μ., είναι κόκκινη και είναι από τις ομορφότερες πίστες του Φαλακρού.

Πίστα Νέστος 1: Από τις ευκολότερες πίστες του χιονοδρομικού κέντρου με μήκος 500μ. Είναι πράσινη, βρίσκεται στα δεξιά του ομώνυμου συρόμενου αναβατήρα, ακριβώς πίσω από τις σχολές σκι. Είναι η ιδανικότερη συνέχεια -μετά τα baby lifts – για τους αρχάριους.

Πίστα Νέστος 2: Στα αριστερά του ίδιου συρόμενου, με αρκετά ανοιχτή πορεία, ώστε να φτάνει σε μήκος τα 700μ. Ιδανική και αυτή για αρχάριους.

Πίστα Πανοραμική (συνδετική): Μπλε πίστα-δρόμος που ξεκινά από την κορυφή του συρόμενου Μέστα και έπειτα από 1.000μ. καταλήγει στη βάση του διθέσιου εναέριου.

Πίστα Χιονότρυπα: Κόκκινη πίστα στα δεξιά του συρόμενου Γέτας. Έχει μήκος 900μ. και το όνομά της φυσικά το πήρε από τη χιονότρυπα, που βρίσκεται μέσα στα όρια της πίστας.

Πίστα Ανδροκλής: Μαύρη πίστα, η οποία ανοίχτηκε πέρυσι, με μήκος 2.200μ. Ξεκινά από τη βάση του συρόμενου Γέτας και πέφτοντας σε ένα «λούκι» καταλήγει στη βάση της διθέσιας καρέκλας. Μιλάμε για το «καμάρι» του Φαλακρού. Αφού εγκριθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (FIS), η πίστα αυτή θα χρησιμοποιηθεί για αγώνες σούπερ γιγαντιαίου σλάλομ, μοναδική στη χώρα μας.

Πίστα Λυκούργος 1: Μπλε πίστα μήκους 600μ., στα δεξιά του ομώνυμου συρόμενου. Στην κορυφή αυτής της πίστας καταλήγει ο τετραθέσιος αποσυμπλεκόμενος. Εκεί βρίσκεται και το καινούργιο σαλέ με την υπέροχη θέα στα 2.110μ.

Πίστα Λυκούργος 2: Μαύρη πίστα μήκους 1.300μ. Ξεκινά από τη βάση του ομώνυμου συρόμενου και ακολουθώντας αριστερή πορεία, όπως βλέπουμε το lift, καταλήγει στο μέσον της πίστας Ανδροκλής.

Πίστα Λυκούργος 3: Κόκκινη πίστα μήκους 1.800μ. Ξεκινά από τη βάση του συρόμενου και αφού περάσει κάτω από τη διθέσια καρέκλα ακολουθεί αριστερή πορεία καταλήγοντας στην αφετηρία του τετραθέσιου.

Πίστα Λυκούργος 4: Μαύρη πίστα που ξεκινά από την κορυφή του συρόμενου Λυκούργου, με αριστερή κατεύθυνση, και καταλήγει μέσα στην πίστα Ανδροκλής. Έχει συνολικό μήκος 1.700μ.

Πίστα Δρυάς: Πράσινη πίστα-δρόμος 480μ., που χρησιμοποιείται ως συνδετική από τον συρόμενο Λυκούργο για τον συρόμενο Γέτα. Το ομώνυμο baby lift έχει ακριβώς τον ίδιο σκοπό: να συνδέει αντίστροφα τον Γέτα με τον Λυκούργο, μόνο που εάν δεν πάρετε αρκετή φόρα, θα χρειαστεί να περπατήσετε για μερικά μέτρα.

Πίστα Δύσυρον 1: Μαύρη πίστα 1.200μ. με πορεία ανάμεσα στη διθέσια καρέκλα. Στην αρχή κατεβαίνει από δεξιά και μετά περνά ανάμεσα στους πυλώνες και ακολουθεί αριστερή πορεία μέχρι να καταλήξει στη βάση του διθέσιου.

Πίστα Δύσυρον 2: Μαύρη πίστα 750μ., που ξεκινά από την κορυφή της διθέσιας καρέκλας και καταλήγει στη βάση του τετραθέσιου αναβατήρα. Πραγματικά απολαυστική πίστα με θέα προς τα σαλέ και το πάρκινγκ του χιονοδρομικού.

Πίστα Λούκι: Μπλε πίστα που ξεκινά από το μέσον της Δύσυρον 1 και καταλήγει στη βάση του συρόμενου Μέστα.

Πίστα Ζυγάντης: Ξεκινά από την κορυφή του τετραθέσιου και αφού περάσει δίπλα από την πίστα Λυκούργος 1 ακολουθεί αριστερή πορεία με κατεύθυνση παράλληλη με τους πυλώνες της τετραθέσιας και καταλήγει στην αφετηρία της.